Na čem v oXyShopu stavíme e-commerce řešení pro střední a větší klienty?

Zajímá vás, jak jsou technologicky řešeny e-shopy, které v oXyShopu implementujeme pro naše středně velké a větší klienty? Přečtěte si, jak moderní platforma Sylius umožňuje vytvářet komplexní řešení připravená pro budoucnost online nakupování.
Před několika lety jsme hledali novou platformu, která by byla inovativní, open-source, a zároveň poskytovala maximální úroveň přizpůsobení. Požadovali jsme taky stabilitu, dostatečnou uživatelskou a vývojářskou základnu a pokrytí testy. Nakonec jsme se rozhodli pro řešení postavené na frameworku Symfony, který jsme si oblíbili pro jeho robustnost a širokou komunitu. S postupem času jsme však identifikovali potřebu přejít k architektuře API First. Volba padla na platformu Sylius, která se tomuto trendu přizpůsobila. Tato změna umožnila lepší škálovatelnost, oddělení funkcionalit a větší flexibilitu při vývoji a integracích.
 
Na základě platformy Sylius je dnes postaven produkt oXyShop 3, framework pro nově implementované e-shopy našich klientů.

Pojďme se společně podívat na klíčové přednosti, které řešení Sylius / oXyShop 3 přináší do světa online obchodu.
 

Moderní platforma

Vývojáři si Sylius oblíbili zejména díky jeho modernímu, čistému a modulárnímu designu. Open-source povaha platformy zajišťuje nejen přístup k rozsáhlému ekosystému pluginů a rozšíření, ale také jeho schopnost snadno se rozšiřovat pomocí zakázkových úprav.

Hlavní předností Sylia je jeho modularita, flexibilita a schopnost integrace. Díky API-first přístupu je schopný se snadno integrovat s externími systémy a službami, což umožňuje snadno vytvářet komplexní a robustní řešení. To je klíčové pro dnešní e-commerce platformy, kde se očekává bezproblémová interakce s ERP, se systémy pro správu vztahů se zákazníky (CRM), platformami pro správu produktových informací (PIM) a dalšími nástroji.
 

Transparentní inovace

Z hlediska stability produktu je důležitý přístup Sylia k vývoji, založený na principu "Evolution over Revolution". Upřednostňuje postupné, ale stálé inovace, snižuje riziko a zvyšuje stabilitu. Současně také umožňuje obchodníkům rychle reagovat na měnící se tržní podmínky a potřeby jejich zákazníků.

Důležitá je pravidelná a transparentní aktualizace, podpora komunity a silná zaměření na zpětnou vazbu zákazníků. Sylius poskytuje detailní roadmapu, která ukazuje plánované funkce a vylepšení v nadcházejících verzích platformy.

Připraveno pro Headless a PWA

V dnešním omnichannel světě je klíčové být adaptivní. Sylius nabízí výkonné API rozhraní, které se hladce integruje s headless frontendem podle potřeb vývojáře, nebo s architekturou mikroslužeb.
 
Díky rozsáhlému využití Symfony je developerům ulehčen přechod z jiných řešení a křivka učení je relativně rychlá. Podpora progresivních webových aplikací (PWA) Sylius zajistí, že e-shop klienta bude připraven na budoucnost online nakupování.
 

Snadné hostování a škálování

Sylius je možné hostovat na takové infrastruktuře, která vyhoví potřebám klienta. Ať už se klient rozhodne pro využití konzervativních VPS, nebo zapřáhneme Docker ve škálovaném cloudovém řešení, Sylius zajistí optimální výkon na každém kroku a v každé situaci a zároveň udrží náklady pod kontrolou.
 

Testováno a testovatelné

Prevence je vždy lepší než léčba, zejména pokud jde o elektronické obchodování. Sylius přistoupil k řešení problémů proaktivně a je průkopníkem automatizovaného testování platforem elektronického obchodování, které odhalí a odstraní problémy dříve, než ovlivní zákazníky a příjmy klienta.
 
Postupně se tak Sylius stal nejen platformou pro e-commerce, ale také živým ekosystémem, komunitou vývojářů a internetových obchodníků. To přináší nejen technologické inovace, ale také nové obchodní modely, marketingové strategie a zákaznické zkušenosti. Od roku 2022 Sylius pořádá každoročně vlastní konferenci nazvanou SyliusCon, která slouží jako platforma pro sdílení znalostí, představení nových funkcí a oslavu úspěchů v rámci komunity. Mezi pravidelné účastníky této události patříme i my.
 
Sylius je nyní i spolehlivým jádrem, na kterém jsou (po doplnění nezbytných nástaveb, konektorů, integrací a vrstev) implementovány a provozovány e-shopy našich klientů v oXyShopu. Současně průběžně pracujeme na dalších vylepšeních a úpravách, abychom neustále zlepšovali výkon, bezpečnost a uživatelskou zkušenost našich klientů prostřednictvím našeho e-commerce řešení.
 

Hledáte e-commerce řešení na míru?

Ozvěte se a my Vám pomůžeme vymyslet to nejlepší řešení pro vaše potřeby.

arrow icon